dinsdag 18 mei 2010

High Tea Card / Decoration Challenge

Een paar dagen geleden postte Monique Helfrich een uitdaging op het Royal Lemon forum. Om geld op te halen voor A Sisters Hope verhuurt zij spullen voor een High Tea.
De bedoeling was om een uitnodiging of decoratie te scrappen, die eenvoudig nagemaakt kon worden, ook door niet-scrappers.

Toen ik dit las begon het gelijk al te borrelen...en dit is het geworden:Werkbeschrijving:
Snij uit negen theezakjes een vierkantje van vier bij vier centimeter. Je kan kiezen voor drie verschillende, negen verschillende, misschien wel allemaal dezelfde....

Uit een stuk cardstock snij je een stuk van 14 cm bij 28 centimeter (kan dus ook al uit een A4!) en je vouwt deze dubbel. Plak de negen vierkantjes op dit stuk. De vouw komt aan de onderkant.

Op Internet zoek je naar een leuk plaatje van een theepot of theekopje of iets anders wat er bij past (cupcakes bijvoorbeeld!). Ik heb gebruik gemaakt van deze kleurplaat. Als je bij Google afbeeldingen op lijntekeningen klikt, krijg je allemaal kleurplaten te zien. Maak in Word het gevonden plaatje op maat. In mijn geval is de theepot ongeveer 7,5 cm bij 5,5 cm. Print het plaatje uit op stevig papier, kleur het in en knip het uit.

Plak aan de binnenkant van het vel cardstock langs de zijkanten dubbelzijdig plakband (Action), vanaf de vouw omhoog dus. Je krijgt zo een soort hoesje, dat aan de bovenkant open is. Voordat je het hoesje dichtplakt, leg je een lintje (Xenos) over de kaart en vouwt de uiteinden naar binnen in de kaart. Als je dan het hoesje dichtplakt, zit het lintje ook gelijk vast.

Plak je theepotje met foamblokjes (bijv. witte boekenmarkt) vast in het midden van de kaart.

Knip daarna uit wit stevig papier een klein vierkantje dat je dubbel vouwt. Hierop schrijf je High Tea. Leg hier het uiteinde van een stuk draadje (ik heb DMC borduurgaren gebruikt) tussen en plak het dan dicht.
Knip of snij ook een stuk van 10 bij 20 cm uit stevig wit papier en vouw ook deze dubbel. Hiertussen komt het andere uiteinde van het draadje en daarna plak je ook dit dicht.

Op het grote witte stuk kan je de informatie schrijven/typen of plakken over jouw high tea.


Met het witte labeltje kan dus deze uitnodiging uit het hoesje gehaald worden.

3 opmerkingen:

Monique zei

Wat een originele kaart en duidelijk uitgelegd! Dat van die lijntekeningen wist ik overigens niet; bedankt voor de tip!

Scrapfanaat Peter zei

Leuk gemaakt kan ik wel eens doen op mijn werk met mijn bewoners.

OP mijn blog is nu een i-topbradmaker te winnen als je volger bij mij wordt kijk op scrapfanaat.blogspot.com

Groetjes Scrapfanaat Peter

Anoniem zei

Je maakt wel heel mooie kaarten